John Jansen,

voorganger “Het Lichtbaken in den Helder.

Vertrouwen en gelijkwaardigheid

Simon is naast collega en vriend ook coach voor mij geweest. Persoonlijk heb ik een tijd met hem opgelopen om gecoacht te worden als voorganger. Daarin is het onvermijdelijk dat ook persoonlijke dingen aan de orde komen. Simon loopt mee en is niet bang om directe en soms confronterende vragen te stellen die de kern van de moeite of de situatie raken.  Ik heb hierdoor inzicht gekregen in bepaalde dingen uit het verleden die mij in het heden beïnvloeden. Daarop kon ik actie ondernemen. Simon is duidelijk en niet bang om je uit te dagen en te confronteren. Maar hij laat de regie bij jezelf. Wat jij aanpakt kan veranderen en daarin beweegt hij mee. Simon is een betrokken en bewogen coach. Het is mooi dat de Bijbel de basis is van wie hij is en hoe hij situaties aanpakt. Dat laat je ook op geestelijk gebied goed nadenken.

Naast een persoonlijk coach is Simon ook onze gemeentecoach geweest. Een paar jaar was hij intensief betrokken bij ons als raad en gemeente. Nu alles goed op de rit is, vragen we nog regelmatig advies of is hij betrokken bij teamdagen.  Dit heeft ons veel geleerd en gebracht omdat Simon een brede kennis en ervaring heeft in gemeentewerk.

Simon zijn kracht ligt in zijn persoonlijke relatie met Jezus en zijn kennis van Gods woord. Daarnaast is zijn bewogenheid, liefde voor en betrokkenheid bij het individu mooi om te zien. Er is veel openheid en eerlijkheid in de gesprekken. Er is een basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid.

Menno.

Zwaag

Geduld, doortastend en liefdevol

Als ik Simon zou moeten beschrijven in drie woorden dan zijn dat geduld, doortastendheid en liefde. Ik ben van door een lange periode van overspannenheid,  burn-out door en depressie gegaan en altijd was Simon daar met een luisterend oor en een goed advies. Hij heeft mij begeleid door het  proces van herstel, daarbij was er niets te gek en nam Simon altijd weer de tijd en kon hij vanuit zijn theoretische kennis en levenservaring altijd weer een helpende hand bieden om een stap verder te komen. Zou ik Simon aanraden? Zeker weten, zijn aanpak heeft mij laten zien wie ik werkelijk ben en daardoor mag ik zeggen dat ik volledig ben hersteld. Nogmaals dank daarvoor Simon!!

Ruud van der Velde
Zaandam

Tel: 0031 6 *****372

Van harte aanbevolen

Ruim vijf jaar geleden werd mijn vrouw ongeneeslijk ziek. Mijn vrouw kwam al jaren in de Vrije Evangelische Gemeente in Zaandam en vanuit haar kerk kwamen we in aanraking met Simon van Groningen die als pastoraal medewerker aan de gemeente verbonden was. Bij de eerste afspraak was ik niet aanwezig! Kerk en geloof had ik ver achter mij gelaten en ik ging er ten onrechte, zo later bleek, van uit dat Simon voor haar kwam. Simon wist mijn vrouw te bewegen bij mij aan te geven dat hij toch echt voor ons beiden kwam en zodoende volgde bij de volgende afspraak mijn kennismaking met Simon.

Gedurende haar ziekte, maar ook na haar overlijden, want dat was onvermijdelijk, heb ik Simon leren kennen en waarderen als een rustige en sterke persoonlijkheid. Simon wist, in onze omstandigheden, met name bij mij de juiste snaar te raken. Door gewoon gezellig aanwezig te zijn, samen te eten, voorafgaand samen te bidden en na afloop te danken, gaf hij vertrouwen en bleek voor mij geen zwart/wit evangelist, maar een maatwerk biedende coach door God gezonden. We keken beiden altijd uit naar Simons komst en na het overlijden van mijn vrouw doe ik dat nog steeds. Ik ben blij te vernemen dat Simon na zijn pensionering zijn werk als coach voortzet. Zonder dat ik het door had wist hij ons, aan de hand van God, door de moeilijkste periode van ons leven te begeleiden en ervaar ik dat mijn kennismaking met hem en Hem een groot verschil heeft gemaakt bij het aanvaarden van het overlijden van mijn vrouw. Ik beveel u Simon van harte aan.

Met vriendelijke groet,

 

Els Kapaan.

Katwijk/Leiden

de “Simon-manier”

Als ik aan Simon denk, wat betreft het coachen moet ik eigenlijk meteen denken aan Jacobus 1:19 “Geliefde broeders en zusters, onthoud dit goed: ieder mens moet zich haasten om te luisteren en traag zijn om te spreken,…”

Ik ken Simon als een warm, trouw, eerlijk en betrouwbaar mens, met veel mensenkennis, Bijbelkennis en levenservaring, zowel privé als beroepsmatig. Als Simon er voor kiest zich ergens voor in te zetten, nou reken er dan

maar op dat hij ervoor gaat! Simon kan echt enorm fijn luisteren, met af en toe een minimale reactie/vraag, zodat je ook merkt dat hij echt luistert. Hij laat je goed uitpraten, je hart luchten, waarbij hij ondertussen zichtbaar betrokken observeert, nadenkt en meedenkt. Er zijn niet altijd pasklare oplossingen, maar juist deze balans in het luisteren en spreken geeft dat er weer ruimte en ontspanning komt bij jezelf. En zeggen waarop het staat, als dat nodig is, doet hij op diezelfde menselijke, gelijkwaardige “Simon-manier”…! Je hebt bij Simon het gevoel dat er plaats is voor jou verhaal en dat geeft echte opluchting, die maakt dat je weer verder kan. Het delen met een betrokken persoon als Simon helpt en daarna het samen in gebed brengen is ook enorm fijn en kan ik zeer bij je aanbevelen!

 

Tim en Jenny 

Aangenaam, verfrissend en verhelderend.

We hebben de gesprekken met Simon aangenaam, verfrissend en verhelderend gevonden. Hij stelt de juiste vragen en probeert je zelf te laten nadenken zodat je uiteindelijk zelf de vragen gaat stellen over jezelf, je relatie of in je situatie.

Robert en Eline

Empathisch en daadkrachtig

Enige tijd geleden zijn wij, als getrouwd stel met relatieproblemen, bij Simon van Groningen in therapie gegaan. Simon weet wat er in de wereld gebeurt, is zeker niet wereldvreemd en heeft zelf ook praktijkervaring. Hij staat nergens raar van te kijken en durft ieder onderwerp bespreekbaar te maken. Daarnaast heeft hij een stukje humor, is emphatisch, maar ook daadkrachtig. Hij geeft soms ook opdrachten mee om soms thuis dingen te overdenken of juist mee aan de slag te gaan. Daarnaast heeft hij een Christelijke achtergrond en legt hij daar de basis. Wij zijn blij geweest met zijn hulp en denken er met een warm hart aan terug.

Groetjes, Robert en Eline.